Den beste læringen ?

2018 var for meg et år jeg har brukt litt tid på å evaluere. Nå sitter jeg takknemlig igjen med mange læringer, men det er kun én jeg ønsker å skrive om ✍

Og det handler om å ta vare på seg selv og hvor viktig det er ?

– Det skulle nemlig vise seg at 2018 skulle bli et tøft år for meg. At det også skulle bli året for meg å begynne med både trening og friluftsliv så jeg ikke komme, men idag ser jeg at det var redningen!

Det var i juni at det begynte og toppe seg og da var jeg så heldig at Stine, som tidligere har vært min personlige trener, kjøpte seg leilighet like i nærheten av meg! Vi begynte å trene sammen og jeg kjente raskt på følelsen av at når alt annet var «pyton», var det godt å føle mestringsfølelsen fra treningsøktene!

Joggetur i Trømborgfjella med noen styrkeøvelser på veien

Det gikk ikke mange gangene før jeg også tenkte som så at selv om alt er «så dritt som det er», så kan jeg jo hvertfall få en bra kropp å se på! Kall meg gjerne teit, men det var det som sto fremst i hodet, motivasjonen til å få en stram rompe ?

Så kom den sterkeste effekten og også den som var min redning. Når tanker og følelser stormet, så trente jeg. Tankene forsvant og følelsene landet. Jeg fikk ro og kunne igjen håndtere «hverdagen».

Så bestemte jeg og Stine oss for en telttur i august. Et døgn vekk fra verden, uten hverdagens press og all påvirkning var hva vi ønsket oss. Dette ble starten på en månedlig tur, altså uansett vær og vind eller andre unnskyldninger, så skal vi sove ute en natt hver måned. Det har vi gjort, jeg er akkurat kommet hjem fra vår 6. tur ??

Januar 2019 – Elvann / Hakadal

Det er en enorm mestringsfølelse i dette og, men den største verdien i dette for meg tror jeg ligger at jeg er ærlig med meg selv og står opp for meg selv! For å holde det jeg lover meg selv, gir meg tillit til meg selv, altså resultatet er bedre selvtillit.

Det er så lett å finne unnskyldninger eller la andre ting gå i veien, men faktisk; for at jeg skal være en god mor, kone, kollega, venn og ikke minst gründer av tre firmaer, ja, da trenger jeg faktisk å holde denne avtalen med meg selv om egentid 1 døgn i måneden!

Et døgn er faktisk kun 3,3% av en hel måned!

Enig med meg i at vi alle burde prioritere 3,3% hver måned til oss selv så vi kan ha det bra med oss selv og være et godt menneske for de rundt oss!?

Jeg sier ikke at du skal begynne å trene eller sove ute, men jeg poengterer viktigheten av at du har noe som er ditt, noe som gir deg energi! Før drev jeg med hest, men hest passer ikke inn i livet mitt nå, så nå ble det trening og friluftsliv for min del og som jeg nyter!

August 2018 – Kløsa / Degernes

Jeg kunne snakket lenge om alt hva det gir meg, men du skal finne motivasjonen for deg selv, så at du faktisk velger å sette av tid og ikke minst fullfører det, for jeg skal avrunde med å si; hold det du lover deg selv, det bygger din selvtillit!

? Og min selvtillit er definitivt blitt bedre etter 2018 ?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.