Bare mas med ungen på tur!

I helgen som var, pakket vi sekken full av utstyr og mat og dro ut på telttur!

– For det første var det så tungt å bære alt vi skulle ha med oss.

– Så tok det lang tid før vi fant et sted å sette opp teltet. Og når vi først er inne på telt, det var jo så slitsomt å sette opp!

– Og Amanda ville absolutt ikke sitte rolig så jeg fikk ikke slappet av i hele tatt. Maten ble kald for vi måtte spise på omgang.

– Amanda brukte en hel time på å sovne, så der satt jeg da i teltet og kjeda meg.

På natta regnet det, og det gjorde jo selvfølgelig at Amanda våknet. Når hu fant ut at Kompis var inne i teltet og var det jo helt umulig å få hu til å sove! Og når hun først sovnet, sov hun bare til 7..

Ja, sånn kan det bli om du velger en negativ holdning til alt! Og jeg må ærlig si at jeg er så lei av å høre folk klage over at alt er så slitsomt! 

Det er slitsomt å ha med unga på butikken, det er slitsomt at de spørr om ting, det er slitsomt å arrangere barnebursdag, slitsomt ditt og slitsomt datt! 

Kjære vene, nå er det på tide at folk tar seg sammen! Barna hører dere snakke! 

De hører dere si det er slitsomt å lage middag, gå tur, leke (ber de spille på en pad istedenfor, så de voksne får slappet av), de lærer av dere! 

Tenk selv, hvordan tror du at det føles for de når de hører «vi velger og feire barnets bursdag på McDonalds, så slipper jeg det styret med baking, ha huset fullt av folk og vaske etterpå»? Det blir akkurat som om din venninne svarer deg på telefonen «tror vi dropper den lunsjen jeg, så slitsomt å lage mat og blir sliten av besøk» ?

Når jeg forteller i ren begeistring at vi skal på tur/ har vært; så opplever jeg folk ikke forstår hvordan jeg orker det!? 

Jo, det skal jeg fortelle hvorfor jeg gjør;

Jeg står opp om morgenen og er lykkelig og takknemlig over at jeg endelig har blitt mamma, for det er det ikke alle som får og det er noe vi oftere burde tenke på!

Jeg står opp om morgenen og er så takknemlig for at Amanda er frisk! Det er heller ingen selvfølge!

Jeg står opp og trekker pusten og smører meg med tålmodighet for å følge Amanda i hennes utvikling, da det er viktig for at hun skal få en god selvtillit!

Jeg tar meg tid til meg selv, så hu ser at jeg har det bra, for jeg lærer henne hvordan hu skal verdsette seg selv!

Jeg girer opp 3 nye hakk for å bekjempe nye hindringer og nå nye mål, så hu vil lære om livets motstand og at det er vært og kjempe!

Jeg vil hver dag bruke positive ord, så Amanda føler seg verdsatt og at livet er flott og leve! 

For det er det, om du velger at det skal være det!

Så teltturen vår var langt fra slitsom, den var FANTASTISK!!!

Den har skapt minner og satt spor i mitt hjerte for evig!

– Jeg likte å bære tungt og kjenne svetten renne, takknemlig over en kropp som fungerer og kan jobbe maksimalt.

– Veien fram til vi fant et sted å telte var halve turen der vi gikk å skravlet og Amanda sovnet i bæremeisen sin. Da følte jeg en ekstra lykke, Amanda er trygg med oss, uansett!

– Sette opp teltet gikk lekende lett  (jeg hadde sniktrent hjemme i hagen), så hadde litt peil fra før.

Og hele kremen på turen var vel og krabbe rundt med en superbeigeistret ettåring i lyngen, spise blåbær og undersøke enhver barnål foran og bak.

Og maten, maten smaker 1000 ganger bedre i naturen!

Og så er jeg så imponert, på helt ukjent sted, masse nye lyder og helt lyst var det og, tok det bare en time før hun sovnet.

Hu var kun våken en gang ila natta, da ble hu så begeistret over at Kompis var i teltet at jeg hadde aldri trodd hu skulle sovne igjen! Men etter litt kos og skravling, «vovvov», satte hu rompa i været og sov helt til 7!! 

Så mye friskluft og nye inntrykk gjorde at hu brått tok to timer til i teltet fra 9 til 11, mens jeg og Frank kunne nyte en kaffe i sola ?

Vel hjemme seinere på dagen, var det en god dusj av hele gjengen og tidlig senga ? En helt perfekt helg!

Mange vil sikkert ikke forstå hva jeg mener, det er greit ? Jeg ytrer min mening i denne bloggen fra min synsvinkel.

Men om en eller to der ute, kanskje ser hva jeg mener og bytter ut noen negative ord med positive og tar moroa med å lage kake med unga, ja da, da var dette innlegget verdt sin tid ?

Valget er Ditt, så gjør et Positivt valg! Jeg sier ikke det går av seg selv, men jeg veit det går! Endre tankesettet, bruk mer positive ord og med tiden blir alt veldig mye lysere ?

One Comment:

  1. Lindis - med familien i USA

    Endelig fikk jeg kommet meg inn hit! Alltid deilig å komme seg ut i frisk luft, selv om det ofte er en del jobb også. Så nydelig lue hun har!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.