Jeg prioriterer fortsatt meg selv!

Nå har jeg snart vært mamma i et år, definitivt det beste året i mitt liv, men også et av de mest lærerike ?

Jeg har gått fra en hverdag slik jeg hadde blitt vant til, med høyt tempo og mye på agendaen. Jeg liker det sånn, alltid nye prosjekter på gang, ut med venninner, shopping og annet. I utgangspunktet ingen andre å tilpasse meg enn meg selv, selvfølgelig er mannen min med i planene mine, men han har også sitt eget liv. 

Jeg har også de seinere årene lært hvor viktig det er å ta vare på meg selv. “Fylle på” med ting som gir meg energi. Dette fordi jeg skal ha det bra, men også for at jeg skal kunne gi det beste av meg selv til menneskene rundt meg!

Så kom Amanda til verden, til tider var det mat og bleier døgnet rundt følte jeg, og når jeg følte vi fikk ting i rutine, så endret alt seg igjen ?

Men jeg har fra dag én tenkt nøye gjennom hvordan jeg skulle klare denne nye hverdagen! Blant annet har jeg bevisst takket nei til flere ting, må ikke være med på alt som skjer. Jeg og Frank har delt på alle oppgaver likt, det er ikke bare jeg som har blitt forelder. Jeg har senket kravene til hvordan det ser ut hjemme og jeg har nok senket kravene til hvordan jeg også ser ut til tider ?

Dette fordi jeg har fortsatt 24 timer, men jeg kan prioritere annerledes! Og jeg må prioritere meg selv, ellers vil jeg ikke være en god mor, kone, venninne og kollega og viktigst av alt, jeg vil ikke være snill mot meg selv ? Jeg sier ikke at det er lett å endre dette tankemønstre, men det fullt mulig og alt som kreves er øvelse og tid.

En god venninne sa her om dagen; jeg måtte sette livet på vent da jeg fikk barn”, og jeg tenkte, hvor lenge skal du vente? 

Livet er her og nå, barna skal forhåpentligvis overleve oss, så du kan ikke sette livet på vent, men du kan prioritere annerledes! Bort med ting som tar energi, inn med ting som gir deg glede, bry deg mindre om hva andre sier, lytt mer til magefølelsen! Ikke ha så høye krav til alt, du dør ikke av litt støv i hjørnene.. 
Det er mye viktigere å ta vare på deg selv!

Bruk tiden på ting du liker, for meg ble det veldig viktig å få tilbake kroppen min, jeg vil være i god form så jeg kan henge med Amanda i en aktiv hverdag. Så istedenfor å klage over kiloer og slapp hud, begynte jeg og sette av tid til trening og matlaging.

Jeg er ikke i mål ennå, jeg har tatt små steg så ikke “fallhøyden” blir for stor, men at de små seierne heller blir flere! 

Men det jeg har kommet i mål med er at jeg er en blid og tålmodig, faktisk litt morsom og (velger jeg hvertfall og tro selv ?) mor som er tilstede i livet! 

Og det, det er noe jeg unner alle! ✌

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.