6 dager uten og det river i sjela ?

Jeg har syndet! I jula har mellomnavnet mitt vært Mons, GodteMons! ? Jeg har gomlet innpå det ene etter det andre og spist for flere enn 10!

Og selv når jeg både veit og føler på kroppen hvor lite bra det er, så klarte jeg ikke stoppe! Det er noe med at i jula da er lissom alt lov.. Og det er greit, men hva er det som gjør at man velger og gjøre de tingene som gjør en vondt?

For jeg er hvertfall fullstendig klar over at jeg får både vondt i magen, hodet, sover dårligere, uren hud and it goes on and on and on….

Svaret er enkelt, SUKKER ER ROTA TIL ILLE MYE VONDT! OG MAN BLIR TOTALT AVHENGIG!

Visste du at man blir like avhengig av sukker som av heroin? Sukker stappes i alt mulig for at vi skal bli avhengige av det, viste du for eksempel at det er sukker i leverpostei og!?

Det og skulle unngå sukker er faktisk en utfordring, matindustrien gjør alt de kan for og hekte deg og de klarer det med glans! Og jeg har virkelig en høne og plukke med den industrien, men det er ikke det jeg har tenkt og prate med deg om ikveld ?

Jeg vil dele noen tips med deg!

2.januar ble jeg, min mor og min mann enige om sukkerfri! Vi har hver våre motivasjoner, dog også lengde. Mannen går for 1 måned, mamma og jeg har satt oss 3 måneder som første målstrek! Og jeg er på dag 6 og drømmer bokstavelig talt om sjokolade ?

Men det finnes tiltak, og her kommer mine:

– Finn ut hva din gevinster ved å gjøre dette er! (Det er selvfølgelig alltid en gevinst i helsa, men finn en premie du kan belønne deg selv med når du har fullført).

– Finn noen å gjøre det sammen med, det er lettere å motivere hverandre, samt for meg slår konkurranseinstinktet inn, man kan jo ikke tape! ?

– Rydd unna alt som kan bli en fristelse, det må være utenfor rekkevidde (altså ingenting må være i huset)!

– Se til at det til enhver tid er sunne alternativer innenfor rekkevidde! (Frukt, nøtter, friskt vann etc).

– Spis alltid før du reiser ut!

– Ha alltid med deg mat/sunn snacks når du forlater huset!

– Om vekt er et mål, vei deg før du begynner!

– Og til sist, men for meg kanskje noe av det viktigste, pass på så du unngår stress! Stress er som å ha en brøytebil i baken på vei mot stupet.. Blir stresset for stort er det rett utfor stupet!
Så her sitter jeg da og knasker nøtter og drikker vann og venter på at jeg kan legge meg!, I et håp om at suget er mindre på dag 7! ??

Har du noen lure tips mot søtsuget del de gjerne med meg, jeg tar i mot alle tips! For tape mot mannen min, aldri i livet ?

8 Comments:

 1. Jeg er selv i mot sånne totalt forbud greier. Da man som regel sprekker fort og ender med dårlig samvittighet 🙂 amen jeg har satt det til å bare være lov 1 dag i uken.

  Det med at sukker er som heroin har de forsket på og det visst ikke sånn allikevel, selv om det helt klart føles slik ?

  Heier på deg, og gleder meg til å følge deg på veien 🙂

 2. Vi har også satt oss sukkerstopp. I 6 mnd! Herlighet så jeg har angret denne uken. En av dagene kastet jeg nugattiboksen, vi har bare nugatti i ferier og mannen hadde selvsagt vært så grei å kjøpe nugatti i juleferien. Når jeg kastet den føltes det så utrolig godt – to timer etterpå vurderte jeg å plukke den opp av søppelspannet og spise den i skjul med skje :p
  Mitt beste triks derimot er å spise meg mett og aldri gå sulten. Jeg regner med at det gir seg med søtsug etter ca 2 uker (dvs en uke til) Jeg småtygger på eple med kanel eller nøttesmør, nøtter og bær med en gang jeg kjenner noe. Det skal jeg fase ut etterhvert.
  En annen ting jeg passer på er å prøve å ha stabilt blodsukker – derfor spiser jeg endel fett nå for å hindre at jeg får blodsukkerfall. Det funker, til en viss grad. Jeg kan love at det var tøft i går i bursdagsbesøk!

 3. Jeg er garantert sukkeravhengig! Sukker og Pepsi Max gir meg abstinenser. Nå har det blitt mye i jula her også så får prøve å kutte ned…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.