Jeg tror ikke på flaks!

Ved å være sin egen sjef har jeg stor frihet. Stor frihet til å gjøre det jeg vil, når jeg vil. Det er da så viktig og planlegge riktig ellers kan ting gå fort i stå. Om jeg planlegger for mye arbeid, går det utover privatliv og jeg blir sliten og føler meg utilstrekkelig. Planlegger jeg for mye fritid, går det utover jobben og jeg når ikke målene mine og vil fort føle at jeg ikke er bra nok.

Med god planlegging og at jeg holder meg til planen, vil jeg få balanse i livet samtidig som jeg når målene mine. Som Ole Brumm ville sagt; «Ja, takk! Begge deler!»

Jeg vil nå vise deg hvordan jeg nå i romjula bruker noen effektive timer til å planlegge 2017. Det du trenger er en almanakk/planner for 2017, blyant og viskelær.

Først lager jeg en liste over ting jeg bruker tiden min på, min liste ser slik ut:

 • Ferier
 • «Faste arbeidsdager» (kick off, inspirasjonsdager, success days, forretningspresentasjoner, seminarer etc..)
 • Kontordager/arbeidsdager
 • Egentid
 • Tid for regnskap
 • Regnskapsfrister
 • Faste aktiviteter (babysvømming, trening)
 • Bursdager
 • Helligdager
 • Teamdager/workshops

Så starter jeg med en ting og fyller inn for hele året, så neste og neste. Når ting «kolliderer», flytter jeg det som kan flyttes, men jeg fjerner det ikke, det resulterer i at jeg til enhver tid har prioritert det som er viktig før jeg underveis i året planlegger nye ting.

Et eksempel kan være: Mandag er fast kontordag, så når jeg fylte inn helligdager, falt en del av disse på mandager. Da pusset jeg ut kontordagen på mandag, men fylte den inn en annen dag den uka.

Et eksempel til kan være: Underveis i året spør noen i teamet om jeg kan være med på et møte på en fredag (fredager er booket inn som egentid), om jeg da har ledig tid en annen dag den uka, kan jeg flytte egentiden min dit så jeg kan bli med på møtet, men jeg fjerner ikke egentiden. Noe av det viktigste ved å planlegge er å ivareta egentid!

Det er egentlig ganske fascinerende hvor mye som kan planlegges allerede nå! Et eksempel; Amanda fyller et år 10.juli, det er en mandag. Jeg har nå fylt inn i boka at den kvelden skal vi ha familieselskap her og jeg har satt av søndag og mandag formiddag til å lage kaker og andre forberedelser til selskapet.

Enda et eksempel; Jeg veit jo allerede nå at jeg skal lage julekort neste år, så allerede nå har jeg lagt inn når jeg skal gjøre det og når de skal sendes.

Ennå en fordel ved å planlegge, er at det gjør det så mye lettere og ta vare på kvalitetstiden. En helg i måneden har jeg merket ut som kvalitetstid. Det vil si at her skal vi finne på noe spesielt sammen. Dette handler for oss ikke om noen store utskeielser, men det kan være og besøke familie og venner, ut og ake, bakedag eller andre ting vi liker og gjøre!

Hvilke punkter du har på din liste vil variere fra hvordan ditt liv ser ut, hva du jobber med etc, men denne måten og planlegge på, kan alle bruke. Fordi det handler om å prioritere det du i utgangspunktet hadde en avtale med deg selv om. Det vil gi deg balanse og resultater, Ja, takk! Begge deler!

Vil du få mail når jeg deler mer av mine tips eller andre festlige saker? Da kan du abonnere ved å legge igjen din mailadresse. Stedet for å gjøre det, finner du på full versjonen av siden, enten på pc, eller på mobil ved å skifte til fullversjon i bunnen på siden!

 

2 Comments:

 1. Så utrolig lurt 🙂 Vet hva jeg skal gjøre i dag når minien sover ja 🙂 Takk for tips 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.