Mitt bidrag ❤

For en tid tilbake tok jeg et online kurs. En av oppgavene var å finne noe vi frivillig skulle engasjere en time av vår tid til i løpet av måneden.

Jeg har lenge hatt lyst til dette, men ikke finni noe som passet meg eller tatt steget til å finne noe.

På helsestasjonen har jeg de siste gangene fått info om Home-Start Familiekontakt og tanken hadde slått meg at dette kunne være noe for meg. Med det lille tuppet bak, sendte jeg en mail. Noen uker seinere var jeg igang med kurs!

Eneste som ikke ble som oppgaven lød, var at jeg vil nå gi 2-4 timer pr. uke og jeg gleder meg til å starte hos den første familien over på nyåret. Homestart var akkurat det jeg letet etter. Her vil jeg bidra i en vanlig familie (med barn under skolealder) som av forskjellige grunner trenger litt ekstra i en tøff periode. Det kan være seg at mannen er mye ute jobber og mor er mye aleine, kanskje barna har kommet tett og hverdagen er tøff, helsemessige utfordringer, kanskje tilværelsen som mor ikke ble helt som forventet og man trenger hjelp til å venne seg til det. Min oppgave er da å komme og bare være, snakke, hjelpe til, leke med barna, bære, lage en kaffe, passe barn så mor får tatt en dusj.

Veldig enkelt, bare være et medmenneske ❤

Home-Start ble startet i UK og finnes idag mange steder i verden, også rundt om i Norge. Skulle du ville vite mer om å bli familiekontakt eller kunne du trenge en familiekontakt selv en stund, finner du mer info på siden deres:

www.home-start-norge.no

Og en liten video som viser mer om hva det går ut på:

2 Comments:

  1. Så utrolig bra gjort av deg. Dette er noe jeg kunne tenke meg også når ungene blir litt større og klarer seg mere selv og jeg får hodet over vannet igjen selv. Takk for tips. Skal absolutt sjekkes ut om det finnes rundt her 🙂

    • Tusen takk! ? Alt til sin tid tenker jeg, nå var tiden rett for meg ? Men virkelig noe å ha i tankene den dagen tiden er inne for deg ? God jul til deg og dine! ???

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.